maandag 26 september 2011

Thema avond: de omkeerbare tas
afbeelding van verypurpleperson


Op vraag van velen gaan we op maandag 24 oktober deze omkeerbare tas van verypurpleperson maken.

Wat mag je verwachten?
We beginnen met een korte uitleg over hoe deze tas in elkaar zit en waar de 'moeilijke' punten zitten. Vervolgens krijgt iedereen een Nederlandstalige handleiding (waarvoor dank aan de Ijverige Wijven) die we zullen volgen. Er zullen voldoende Knappe Knoopjes aanwezig zijn die deze tas al ooit gemaakt hebben en die 'on-the-job' begeleiding kunnen geven.

We verwachten een zekere basiskennis van het naaien met de naaimachine. Dit is zeker geen moeilijk project en het is haalbaar om een tas op een avond af te krijgen, maar we gaan er wel van uit dat je weet hoe je een naaimachine moet bedraden, 'in gang' moet zetten en hoe je rechtdoor moet stikken en bochten kan maken.
Voor zij die geen ervaring hebben met een naaimachine, maar toch willen komen: oefen thuis alvast met het bedraden van je machine en stik op een oud stuk stof wat rechtdoor en wat bochten totdat je die machine onder controle begint te krijgen. Traag stikken helpt in het begin. Als dit lukt, moet deze tas ook lukken!

Niet onbelangrijk: er zijn geen naaimachines in de zaal zelf aanwezig. Iedereen dient dus zelf zijn eigen naaimachine mee te brengen.

Heb je interesse?
Mail dan even naar knappeknoopjes@gmail.com. Je ontvangt dan een mail met wat meer gedetailleerde informatie waarna je je kan inschrijven.
Als je nog verdere vragen hebt mag je naar hetzelfde adres mailen.

4 opmerkingen:

 1. Klinkt leuk.
  Jammer dat ik zover weg woon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn stof is al gekocht! Nu nog tijd vinden om het te wassen, strijken en knippen! Heb nog even gelukkig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb die tas ook gemaakt en het is niet moeilijk en gaat ook best snel. Ik ging alleen de fout in (waar zelfs voor gewaarschuwd werd in de tutorial) bij het aan elkaar zetten van de handvatten.
  Hier kun je de mijne zien:
  http://www.aankleedpopje.nl/contents/media/omkeerbare%20tas%201.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet het nog niet, of ik er geraak of niet. Mijn werkschema voor de komende weken ligt nog niet helemaal vast. Ik heb de tas afgelopen weekend ook gemaakt (je kan hem zien op mijn blog), en het gaat echt prima met handleiding die erbij zit. Misschien tot dan!

  BeantwoordenVerwijderen