zondag 9 september 2012

Thema-avond toile-cirée, 18/09



Terwijl we genieten van de -wellicht- laatste mooie zomerdagen, zijn we tevens volop aan het werk met de voorbereidingen voor het najaar van de Knappe Knoopjes. 
Op onze eerste avond in september vliegen we er meteen in met een thema-avond rond toile cirée. 

Nu de herfst er stilaan aan gaat komen, verwachten we dat ook de verkoudheden weer de kop gaan opsteken. En om het leed wat te verzachten, willen we de zakdoekdozen voorzien van een leuk hoesje. Dezelfde tutorial kan ook gebruikt worden om een hoes voor je naaimachine te maken. Enkel de afmetingen zullen verschillen, maar de werkwijze blijft hetzelfde.
Knappe Knoopjes met kleine (of grote) smodderaars kunnen slabben maken in toile cirée.

Praktisch: 
We beginnen eraan om 19u. Eerst wordt er uitleg gegeven over het naaien van toile cirée. Hierna zullen kort de stappen uitgelegd worden voor het maken van de hoes (zakdoekdoos/naaimachine). Tenslotte zal er iets dieper ingegaan worden op het afwerken van randen met biais. 
Rond 22u30 zal iedereen een zakdoekdooshoes, een naaimachinehoes of een slab mee naar huis kunnen nemen. En misschien zelfs meerdere zaken uit dit lijstje.
Plaats: zaal het Park in Genk - Winterslag 

Benodigdheden:
Voor de zakdoekdooshoes (rechthoekige doos, type Kleenex of Aldi):
- rechthoek toile cirée van 37,5cm op 26,5cm (of dit mag ook in gewone katoenen stof als je niet met toile cirée wil werken)
- rechthoek katoenen stof van 37,5cm op 26,5cm)
- bijpassende biais van +- 80cm

Voor de naaimachinehoes:
- rechthoek toile cirée van 70cm op 98cm
- rechthoek katoenen stof van 70cm op 98cm
- bijpassende biais van +- 120cm

Voor een slab:
- stuk toile cirée van 30cm op 40cm
- +- 2m bijpassende biais

Uiteraard heb je ook je naaimachine met bijpassend garen nodig. Voor het werken met toile cirée breng je best een naald mee voor het stikken van dikkere stoffen (bijv. jeans naald) én paperclips kunnen ook handig zijn. Je zal nog merken waarom.

Kostprijs:
Voor deelname aan deze thema avond betaal je 5€, inclusief kostprijs voor de zaal en de copies. 
Drank zal apart worden afgerekend.

Inschrijven:
Om voldoende copies te hebben (en voldoende tafels/stoelen klaar te kunnen zetten), willen wij je vragen om je vooraf in te schrijven. Dit kan door een mailtje te sturen naar knappeknoopjes@gmail.com. Dit graag tegen donderdag 13 september. 

1 opmerking:

  1. Hier is het vandaag nog 30 graden, maar er loopt wel al een snotneusje rond ;)

    BeantwoordenVerwijderen