dinsdag 19 maart 2013

Thema avond: Haken

Volgende week dinsdag is de volgende thema avond. En we gaan haken!

Ik heb twee patronen gemaakt die ook door de beginnende haker kunnen gemaakt worden. Ervaren hakers kunnen wellicht beide projecten op één avond maken.

Het eerste patroon is dat voor een theelichthoudertje. Hier zie je een aantal voorbeelden van theelichthoudertjes. Wij maken het eenvoudigste model, op de foto het roze en het rood/groene model.


Wie liever een accessoire haakt, kan kiezen voor de bloemenbroche. Een eenvoudig patroon waarvoor je slechts 2 rijtjes moet haken.


Wat breng je mee?

Voor de theelichthoudertjes werken we met katoen in een dikte van 2,3-3. Uiteraard breng je ook een haaknaald nr. 2,5 of 3 mee. Je hebt ook een naald, groot genoeg voor de katoendraad, nodig om de eindjes in te stoppen.

Voor de broche breng je wol of katoen mee. De dikte van de wol (en dus ook van de haaknaald) kan je zelf kiezen. Hoe dikker de wol, hoe groter de broche. De voorbeelden op de foto zijn gemaakt met haaknaald 4 of 4,5 en zijn 5-7 cm in diameter. Je hebt ook een naald (groot genoeg voor de wol) nodig om de broche af te werken en de brochespeld vast te naaien.

Voor de thema avond betaal je 5 euro. Hiervoor krijg je beide patronen, een glazen theelichthoudertje voor in de gehaakte theelichthouder en een brochespeld om aan de achterkant van de broche vast te naaien.

Tot dinsdag!


3 opmerkingen:

 1. Die thee-lichthouders zijn super!!!

  ladyladette.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die theelichthouders zijn echt super leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, Ik zou graag de patronen willen hebben van deze theelichthoudertjes.
  Ik wil ze als kerstgroet versturen.

  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen