dinsdag 6 augustus 2013

THEMA AVOND TRICOT 6 Augustus


Na het succes vorig jaar van de thema-avond rond het werken met tricot, leek het ons wel leuk om deze te herhalen.
T-shirts, rokken, jurkjes... zitten allemaal heerlijk in tricot. Zeker bij deze tropische temperaturen.
Deze keer houden we het dus niet enkel bij t-shirts maar trekken we het open naar eender welk (kleding)stuk in tricot.Op dinsdag  6 augustus verwelkomen we je om 19u in zaal het Crutzenhof in Hasselt (zie routebeschrijving in bijlage). Kom zeker op tijd, want stipt om 19u15 (nadat iedereen zich ge├»nstalleerd heeft) beginnen we met het geven van de uitleg hierrond.


Wat mag je verwachten?
Sharon, aka Mamasha, heeft de geweldige XY files uitgewerkt waar zowat alles in staat wat je moet weten als je met tricot gaat werken. We zullen haar uitleg toelichten en gaan vervolgens aan de slag. Er zullen een aantal overlocks aanwezig zijn, zodat je ook de kans krijgt om hiermee eens te werken.Wat heb je nodig (zelf mee te brengen)?
 • naaimachine en/of overlock: zo’n overlock is zeer handig als je met tricot werkt, maar geen must. Ook met een gewone naaimachine kan je tricot verwerken. Als je je overlock meebrengt, breng je best ook je naaimachine mee (tenzij je een t-shirt enkel met boordstof wil afwerken, in de geval volstaat een overlock)
 • patroon voor een t-shirt/rok/jurk (voor kinderen of volwassenen): in Ottobre, Knippie, Knipmode... kan je zeer goede basispatronen vinden. Deze tijdschriften zijn in de meeste krantenkiosken te vinden en vaak ook in de supermarkt. We raden je aan om het patroon uit de knippen met 1cm naadwaarde toegevoegd.
 • tricot (=t-shirt-stof, jersey, knit fabric...) en boordstof (=ribtricot): voor de hoeveelheden check je best de werkbeschrijving bij het patroon dat je gebruikt. Opgelet: tricot krimpt meer dan gewone katoenen stof. Was dus zeker je stof voor, als je wil vermijden dat het t-shirt uiteindelijk te klein is.
 • speciale stretchnaald voor op je naaimachine (tenzij je alles met de overlock zal maken), zowel een enkele stretchnaald als tweelingnaald voor stretchstoffen. Zo’n stretchnaald heeft een aangepaste (rondere) punt die de stof minder beschadigt dan een gewone naald.
 • aangepast garen
 • je werkmateriaal: spelden, schaar, lintmeter, …
We raden je aan om het patroon thuis al vooraf te knippen (incl. 1cm naadwaarde). Indien je meteen aan de slag wil gaan, knip je best ook vooraf al je stof.


Hoeveel gaat dat kosten?
Voor deelname (incl. de kostprijs van de zaal en de copies) vragen we 5€.


Hoe inschrijven?
Om vooraf zeker voldoende tafels te kunnen klaarzetten, willen we je vragen om je in te schrijven voor deze thema-avond. Je kan je inschrijven door een apart mailtje te sturen naar knappeknoopjes@gmail.com. Dit graag ten laatste op vrijdag 2 augustus.

PS We willen iedereen die een overlock heeft oproepen om deze mee te brengen. Op die manier kunnen we alle Knappe Knoopjes de kans geven om eens met een overlock te werken. Gezien dit geen goedkope toestellen zijn, alle begrip als je deze liever niet ‘uitleent’.

3 opmerkingen:

 1. Jammer dat ik het nu pas weet ... ik kan geen babysit meer regelen. Volgende keer ben ik er zeker bij !
  Veel plezier !!!
  gr
  Jelle
  lokakid.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Jelle,
   Als je je registreert voor onze mailinglist, ontvang je tijdig nieuws over al onze bijeenkomsten! Dan kun je volgende keer op tijd een babysit regelen ;)

   Groetjes
   Sofie

   Verwijderen
 2. was aan het zoeken wat er die dag was....eindelijk gevonden maar te laat groetjes, Jan.

  BeantwoordenVerwijderen