woensdag 23 oktober 2013

Thema-avond SJAAL

Hoewel je er met deze (na)zomerse temperaturen niet aan zou denken, staat weldra de winter weer voor de deur! En zou het niet mooi zijn om dan uit te pakken met een zelfgemaakte sjaal?

Op onze volgende bijeenkomst kun je hieraan werken, want Katja en Katrien hebben patronen uitgewerkt om een sjaal te naaien of breien!

 Colsjaal
Foto's colsjaals van Katja.


Wat heb je hiervoor nodig?

Naaien:
  • 50 a 60cm tricot over de gehele breedte (dus een 140 a 150cm)
  • bijpassende kleur garen
  • tricotnaald voor de naaimachine
Die sjaal is echt wel af op een half uurtje, dus degenen die een sjaal wensen te naaien die avond, brengen best ook nog andere dingen mee om aan te werken.

Breien:

Katrien heeft 2 patronen voor een sjaal uitgewerkt voor breinaald en wol nr 4/5/6. Deze zullen waarschijnlijk niet af zijn op één avond, tenzij het snelle breisters zijn :)
  • 2 breinaalden nr 4,5 of 6 met wol in bijhorende dikten.
  • voor het beginnerspatroon (zie foto onder) moet je enkel rechts kunnen breien, opzetten en afkanten (maar daarvoor krijgen jullie ook de nodige handleidingen) en heb je 120-150 gram wol nodig.
  • voor het iets meer gevorderden, maar nog steeds heel basic patroon moet je rechts en averechts kunnen breien, opzetten en afkanten en heb je minimum 150 gram wol nodig en ook 3 grote knopen voor de afwerking.
Haken:

Heb je interesse om een sjaal te haken? Laat dan zo snel mogelijk iets weten.
Er kan dan een patroon uitgewerkt worden als hiervoor voldoende interesse is. Hiervoor heb je haaknaald nr 4 nodig en minimum 200 gram wol in die dikte.

Praktisch:

Doe je mee aan de thema-avond, dan vragen wij 5 euro voor de handleidingen en huur van de zaal. Kom je enkel gezellig samen handwerken en neem je niet deel aan de thema-avond, draag je enkel 2 euro bij voor de huur van de zaal.
Dranken worden ter plaatse afgerekend.

Waar:
Zaal Crutzenhof te Hasselt.

Wanneer:
Maandag 28 oktober vanaf 19h.

Tot dan!


SjaalBeginners

Foto van Katrien: sjaal beginners

1 opmerking:

  1. stofje ligt al klaar voor morgen! Joepie, storm of geen storm,...ik kom!

    BeantwoordenVerwijderen